Usluge
Bioenergija
Od pamtivijeka ljudi su tražili načine kako se izliječiti ili iscijeliti. Još dok nisu postojala znanja o ljekovitosti biljaka i gotovo svega što nas okružuje, instinktivno su se liječili dodirom. No, to nije bio samo dodir fizičkog tijela, već i dodir eteričnog, energetskog tijela. Još i danas Aboridžini i pripadnici nekih plemena prakticiraju bioenergiju kao najprirodniju vrstu iscjeljenja, a rezultati su gotovo zapanjujući.
Tu živu energiju nazivaju razni narodi raznim imenima - prana, chi, ki, netko je zove božanskom, a netko svemirskom, i svi su u pravu, jer samo je jedna, sveprisutna energija života koja se manifestira i tumači na mnogo načina.

Sve energetske terapije svode se na uravnoteživanje dviju osnovnih energija, plusa i minusa, energija suprotnosti, za što je najuvrježeniji naziv jin i yang. Bioenergetskim tretmanom direktno uspostavljamo ravnotežu jina i yanga u nama, baš kao što primjerice makrobiotika ima za cilj postizanje iste ravnoteže ali putem prehrane.
U posljednje vrijeme, s napretkom tehnologije, dokazano je postojanje aure - našeg energetskog omotača, uspješno se može i fotografirati i registrirati mnogim aparatima. Ipak, ljudi užih nazora i oni koji se vode samo za znanstvenim dokazima neće biti do kraja zadovoljni ovom metodom liječenja, jer nema točnih mjernih vrijednosti. Sve to je za njih previše apstraktno, neopipljivo, sumnjivo i nedefinirano. No, zapitamo li se kako bi definirali, opipali, vidjeli ili dokazali primjerice ljubav, nailazimo na isti problem. Unatoč tome svi u nju vjeruju i ona je smisao života. Baš kao što se ljubav ne može dokazati ni osjetiti dok se ne doživi, tako i bioenergetski tretman valja iskusiti da bi se uvjerilo u njegovo djelovanje.

Kako slijepcu dočarati more ako ne uđe u njega?

Polazeći od činjenice da nismo samo tijelo, o našoj vlastitoj bioenergiji ovisit će u kakvom smo općem stanju. Iz toga proizlazi da je ona dah života u nama i ako je uravnotežena, biti ćemo zdravi. Kad se razbolimo, bez obzira na kojoj razini to bilo, ponekad i prije no što to sami osjetimo i ustanovimo, na našoj auri se pojave oštećenja ili nepravilnosti putem kojih dobar dijagnostičar može detektirati i locirati poremećaj.
Postoji cijeli niz teorija o čakrama, malim virovima unutar našeg energetskog omotača, kroz koje dolazi do punjenja i pražnjenja životnom energijom. Na tim izvorima najviše se radi kod bioenergetskog tretmana.
Kada se opisuje, sve to izgleda nekako previše tehnički, no ljudi koji mogu osjetiti i vidjeti ta energetska zbivanja zaista su nagrađeni, jer prizor je vrlo nježan, prozračan i suptilan.
Osim dovoljnog senzibiliteta, osoba koja se bavi ovom vrstom iscjeljivanja treba se naoružati i dobrim znanjem o ljudima i njihovim bolestima, ali prije svega treba sama biti osviještena, pozitivna i dobronamjerna.
Moćno oružje u rukama neznalice ili čovjeka sumnjivog karaktera može biti vrlo neugodno. Stoga, kod odabira pravog iscjelitelja, odnosno bioenergetičara, bolje je biti i preoprezan nego lakovjeran i naivan.
Ni najveći doktor nije dobar doktor ako nije dobar čovjek.

Često se susrećemo sa mnogim alternativnim školama, seminarima i tečajevima. Osim onih kvalitetnih ima i onih koji nažalost bez nekih kriterija educiraju polaznike u najviše duhovne iscjelitelje. No, ni krojač neće biti dobar krojač ako nema za to talenta, a da bi netko „krojio“ vašu auru, zaista mora imati za to predispozicije, znanje i sposobnosti.
Iscjeljivanje bioenergijom, unatoč svemu tome ne treba mistificirati, već naprotiv, prihvatiti kao jednu od najprirodnijih, najmoćnijih i najsuptilnijih načina vraćanja zdravlja.
Kako izgleda tretman bioenergijom?
Bioenergijom se djeluje kroz univerzalno energetsko polje preko terapeuta do primatelja i obrnuto. Prolazi se rukama pored tijela i određenim pokretima „dira“ vaše energetsko polje, ili se polažu ruke na mjesta važna za izmjenu energije.
Pacijenti prilikom tretmana mogu osjetiti različite senzacije ovisno o njihovom stanju i senzibilnosti, tako da će se neki tek malo zaljuljati, neki će osjetit promjenu topline ili trnce, dok će drugi reagirati vrlo burno, znojiti se, gubiti ravnotežu, smijati se ili zaplakati... no, ima i onih koji neće osjetiti baš ništa. Svaki tretman može biti posve drugačiji od prethodnog, ovisno na čemu se radi i koliko se duboko ustvari djeluje, tj. kroz koje se sve slojeve aure prolazi.

Gotovo svi će ipak tretman doživjeti kao vrlo ugodno iskustvo a poslije nekoliko njih osjećati će se rasterećeno i bitno drugačije u pozitivnom smislu.

Prilikom prvog tretmana će bioenergetičar tek ustanoviti kakvo je stanje, promatrati kako primatelj reagira i započeti terapiju. U akutnim situacijama se može dogoditi da se trenutno riješi problem, no uglavnom treba doći više puta, a koliko, ovisi o mnogim okolnostima. Prilikom terapije ponekad se koristi visak da bi se radiestezijski preciznije odredilo mjesto djelovanja ili pojačao sam proces izmjene energije.
Vrlo često se uključuje i terapija zvukom, dobivenim iz vibracija "tibetanske posude" koji snažno utječe na našu auru.

Kao i većina prirodnih načina liječenja, bioenergija se može primijeniti kod svih uzrasta, kao i u trudnoći. Njezin učinak biti će veći ukoliko se zatraži pomoć na vrijeme, odnosno čim se sazna za bolest. Primjerice, ako se pacijent javi neposredno nakon moždanog udara, bioenergetski tretmani mogu brzo i gotovo sigurno ne samo smanjiti posljedice, nego i rizik od ponovljenog krvarenja. No, ako se sa posljedicama javi tek nakon par mjeseci, rezultati će biti bitno slabiji.

Bioenergijom se dobro tretiraju ljudi sa svim bolestima, a naročito je djelotvorna kod glavobolja i migrena, opće iscrpljenosti, gastroenteroloških bolesti, neuroloških problema, nekih vrsta sterilnosti, te kod većine psihičkih problema, posebice kod depresije.
Individualizirana dijeta
Poštivajući različitost u svakom pogledu, individualnost stavljam na prvo mjesto kada se radi o zdravlju ljudi. Intuitivnost u odabiru hrane smanjuje se zbog sve slabijeg kontakta čovjeka i prirode. Vođena tim činjenicama, osmislila sam individualni pregled u svrhu odabira hrane kao izvora energije koja nam je potrebna obzirom na specifičnost i sveukupnost naših potreba.

HRANA NE SLUŽI SAMO TIJELU, VEĆ CIJELOM NAŠEM BIĆU, PA SE PRAVILNIM ODABIROM POSTIŽE TJELESNA, EMOCIONALNA, MENTALNA I DUHOVNA RAVNOTEŽA. INDIVIDUALNA DIJETA JE STOGA JEDNAKO DOBRA ZA SMANJENJE TJELESNE TEŽINE, KAO I POMOĆ KOD SLABOG IMUNITETA I SKLONOSTI INFEKCIJAMA ILI LOŠE KONCENTRACIJE, ANKSIOZNOSTI, DEPRESIJE, NERVOZE, STRAHOVA I SLIČNO.

Radiestezijskim pregledom jedne po jedne namirnice na opsežnoj listi od oko 300 njih, određuje se što je dobro konzumirati češće i više, što ponekad, a što valja izbjegavati ili potpuno izostaviti iz jelovnika, koji stil pripremanja hrane valja koristiti, koje kombinacije izbjegavati a što piti.
Alergija i ne tolerancija na neke namirnice, samo su dio onoga što se dobije ovakvim pregledom. Određuje se i idealna količina masnoća, tekućine, vrijeme obroka i još puno pojedinosti po osobnom upitu.

Zanimljivo je da po listi preporučene hrane možemo uočiti koje poremećaje netko ima ili što nedostaje u organizmu, pa se na to upozori a ponekad savjetuju i laboratorijske pretrage.
Cijeli pregled traje oko 2 sata, a istakne se ono na što treba obratiti najviše pozornosti. Uz novu listu hrane po potrebi savjetujem kako obrok pripremiti. Tijekom pregleda zajedno pronalazimo varijante u prehrani koje su zdrave i ugodne. Kako prilagoditi kuhanje za više članova obitelji obzirom na različite potrebe, još je jedan od niza mogućih savjeta.
Djeci, pogotovo onoj boležljivoj, ovakav pregled može pomoći u rastu i razvoju. Preporuča se također i trajanje „prelaznog“ razdoblja na novi način prehrane. Poželjno je nakon 8-12 mjeseci napraviti kontrolu i po potrebi korigirati listu.

Oni koji su spremni promijeniti dosadašnji način prehrane i poštuju date preporuke, uskoro osjećaju blagodati ovog individualnog pristupa hrani. Osim poboljšanja općeg stanja, promjena prehrambenih navika pomaže kod većine bolesti, a koristi i kao preventiva za sve koji brinu o svom zdravlju.

SVJESNOST O VAŽNOSTI HRANE DOPRINOSI NAŠEM OPĆEM RAZVOJU, pogotovo u vremenu promjena u kojemu se nalazimo. Povratne informacije brojnih korisnika govore o uspješnosti primjene ovog prirodnog, individualnog savjetovanja o osobnoj dijeti.

Kako jesti
Naša probava počinje s ustima. Ona nisu rupa kroz koju se ubacuje hrana. O tome kako ćete prožvakati hranu ovisi kako će je drugi organi prihvatiti. Naime, u ustima prilikom žvakanja dolazi do aktiviranja žlijezda slinovnica koje ispuštaju kroz slinu enzim ptijalin, zadužen da „pripremi“ zalogaj hrane za prolaz kroz probavni trakt. Tu počinje probava, a ne u želucu. Kad jedemo brzo ti enzimi se uopće ne stignu aktivirati i ne dospiju u naša usta, pa tako progutana hrana postaje teško probavljiva ma koliko bila zdrava. Nerijetko se među ljudima čuje da neposredno nakon jela imaju osjećaj kamena u želucu a ubrzo i napuhnutost. Jedno i drugo je posljedica nedovoljnog žvakanja. Obrok je bolje propustiti nego ga pojesti prebrzo.

Vrijeme za stolom iskoristite za razmišljanje o značenju hrane, a imat ćete ga dovoljno da osjetite pravi trenutak kad valja prestati, pa vam se neće dogoditi da pretjerate s količinom. Osim toga, nakon nekog vremena osjetiti ćete pravi okus jela, jer se žvakanjem jače aktivira osjetilo okusa. Uskoro ćete saznati kako je mrkva stvarno slatka a morska riba i bez soli slana, pa vam slijedi više uživanja u hrani. Nije čudno stoga da promjena navike žvakanja može biti dovoljna da izliječi dobar broj probavnih smetnji i smanji mogućnost nastanka mnogih gastroenteroloških bolesti.
Uz to ne treba zanemariti važnost zdravih zuba i usne šupljine koji su prvi u doticaju s hranom.
Koliko jesti
Svi znamo da postoje tisuće različitih dijeta koje nam se svakodnevno nude. Većina njih je usmjerena na mršavljenje, što nije neobično zbog porasta pretilosti u svijetu i kod nas, iako ni problem anoreksije i bulimije ne treba zanemariti.

Sve više otuđenosti a sve manje ljubavi u širem smislu riječi, glavni su razlog problema sa tjelesnom težinom. Naime, tako se nesvjesno kompenzira sve ono što nam nedostaje, pa se može reći da se hranom, pogotovo slatkom, nadomješta "slatkoća života". Takva utjeha sve nas više udaljava od suočavanja s problemom, a kad smo nezadovoljni opet previše (ili premalo) jedemo, pa se tako krug zatvara. I najzdravija hrana u neprimjerenoj količini nije zdrava.

Zamislite koliki je apsurd da se u svijetu gdje milijuni ljudi umiru od gladi ili pate od neishranjenosti odvajaju gomile novaca za pretjerane količine hrane, a nakon toga isto toliko za mršavljenje! Samo malo više svijesti o tome moglo bi promijeniti svijet i svi bi bili siti, vitki i sretni.
Jesti bi prije svega trebalo samo onda kada smo gladni. Ne zato što nam je nešto jako fino, ne zato što nas je netko ponudio, ne zato što nam je dosadno, niti zato što drugi jedu. Važno je prepoznati stvarnu glad od "gladnih očiju".
Nije loše odmaknuti se od tanjura kad je ispražnjen do pola, vratiti se za minutu, dvije i upitati se jesmo li još gladni.
Što jesti
U šumi svih ponuđenih načina prehrane sve se je teže snaći. Bilo bi najbolje jesti intuitivno i osjećati se dobro. Međutim, da to postignemo moramo biti usko povezani sa svojom i prirodom oko nas, što je danas sve rjeđe.
Ipak, dobro bi bilo pratiti neke osnovne principe zdrave hrane. Oni su univerzalni i nitko ih ne može poreći. Tako bi valjalo dati naglasak onoj hrani koja se može uzgojiti u našoj okolini ili barem na našem meridijanu. Dobar primjer za to su Eskimi koji su kao narod zamalo izumrli kad su im ljudi iz raznih ekspedicija počeli donositi hranu poput južnog voća i slično. Isto bi se dogodilo ljudima iz Sahare da se počnu hraniti onim što jedu u najhladnijim područjima Zemlje.

Drugi koristan savjet je da jedemo sezonsku hranu, pa bi trebalo izbjegavati primjerice jagode zimi. Smrznute namirnice su, ne zaboravimo energetski polumrtva hrana.
I treće, kad god to možemo, kuhajmo sami. Rađeno je više eksperimenata u kojima su ljudi različitog raspoloženja spremali hranu po istom receptu, u istom suđu i od istih namirnica a ona je bila ipak bitno različitog okusa. To je zbog energije koja je bila prisutna kod pripremanja jela. Kad kuhamo sami, unosimo vlastitu energiju u jelo i ma koliko ona bila slaba, pogotovo ako smo bolesni, kroz hranu će nam se višestruko vratiti.

- Ako već morate jesti konzervirano i polu gotovo jelo ne zaboravite pogledati sastojke, a o štetnosti emulgatora, umjetnih boja, konzervansa, aditiva i sličnog dobro se informirajte. Posljedice se ne vide odmah ali kad se vide teško ih se riješiti.
Ljudi se uglavnom po načinu prehrane dijele na svejede i vegetarijance, a tu su još stotine podgrupa, stilova i prehrambenih navika. Zajedničko je to da svi imaju svoje razloge i objašnjenja, a samo njihovo psihofizičko zdravlje i vitalnost pokazuju koliko su u pravu.
Od nekoliko tisuća dijeta koje postoje u svijetu (a stalno dolaze nove), postoji nekoliko zaista mudrih i dokazivo dobrih kao što je makrobiotika. No, kao što nema dvoje ljudi s istim otiskom prsta, tako nema ni dvoje (a kamoli tisuće) ljudi s istim prehrambenim potrebama.
7PR Metoda promjene krivih uvjerenja
7PR Metoda promjene krivih uvjerenja je psihološko-energetska metoda kroz koju vas terapeut vodi da biste se suočili sa nametnutim i nesvjesno usvojenim lošim uvjerenjima. Tijekom 7 seansi prolazite korak po korak od otkrivanja, pa sve do prihvaćanja i na kraju do svjesne promjene vaših uvjerenja. Svaki susret završava bioenergetskim tretmanom kako bi sve što ste postigli ostavilo traga i na vašem osobnom energetskom polju. Kriva uvjerenja su podloga gotovo svim bolestima kao i neprekidnim „lošim“ okolnostima i situacijama u životu. Njihovom promjenom dolazi do promjene obrazaca ponašanja koji rasvjetljavaju put k zdravlju i osobnom ispunjenju. Ova jedinstvena metoda ostavlja vam ključ kojim se kasnije možete sami služiti.
Kako ne postoje neizlječive bolesti, nego samo neizlječivi ljudi, tako ne postoje ni bezizlazne situacije u životu, već samo kriva uvjerenja zbog kojih ne vidimo izlaz.
Ona se nalaze ispod svake nelagode, ispod svake patnje, ispod svih razočaranja ili boli. Korijen bolesti, fizičke, mentalne, emocionalne ili duhovne prirode, ako nije u genetici onda je u našim krivim uvjerenjima. Krivo uvjerenje je da nema šanse pronaći parking u gužvi ali i ono da nismo sposobni imati kvalitetnu ljubavnu vezu. U prvom slučaju samo ćemo parkirati tek s kraja grada a u drugom, cijeli ćemo život imati nesretne ljubavne priče. Dovoljno je da su vam kad ste bili mali govorili da niste dobri ili da ne valjate, pa da se zato vječno ali bezuspješno trudite zadovoljiti tuđa očekivanja kako biste dobili potvrdu da valjate...a pritom izgubite sebe.
Kriva uvjerenja duboko se usjeku u našu podsvijest i tek na ponavljanim obrascima ponašanja, koja nas ne vode do uspjeha ni zdravlja, možemo ih prepoznati i suočiti se s njima.
Međutim, sva vaša znanja, sve odlične knjige koje ste pročitali, tečajevi sa temom samopomoći koje ste možda prošli, dobre meditacije... sve to nije dovoljno da duboko u sebi doživite promjenu. Za to vam treba čvrsta ruka koja vas vodi duboko u vlastiti labirint i pokazuje smjer izlaza iz njega. Kroz 7PR metodu terapeut vas nježno ali snažno podupire u svjesnom otpuštanju krivih uvjerenja iz najskrovitijih kutaka vašeg bića. Prilikom svake od sedam seansi, ono što postignete ostaje energetski (ne samo mentalno) zabilježeno i mijenja vaše polje svjesnosti, oblikujući vas ponovo u ono što jeste. Ovo je konkretna i praktična metoda a rezultati se ne čekaju da dođu jednom, nego se vide jasno u vašem svakodnevnom životu. 7PR metoda nije čudotvorna formula za sreću nego put kojim otkrivate čudo u sebi. Tim putem dobijete „7alata“ kojima se dalje znate i sami služiti. To je glavna svrha ove jedinstvene psihološko-energetske metode kidanja loših uvjerenja.
Jadranka Zebec, autor 7PR metode
Edukacije
Škola bioenergije i samospoznaje daje određene uvide i znanja kroz koje svaki polaznik prepoznaje vlastite sposobnosti, razvija svoju cjelovitost i duhovnost te kreira specifičan način komunikacije s energetskim poljem drugog bića.

Svjesnost da smo svi dio univerzalnog energetskog polja i iskustvo toga kroz naše energetsko polja daje nam mogućnost iscjeljivanja.

Da bi to postigli, u ovoj školi se razotkriva bioenergija kao posve prirodna i svima dostupna, najstarija, najnježnija i nevjerojatno uspješna vrsta medicine. Putem osobnih uvida i meditacija, potiče se samospoznaja kako bi mogli i znali potrebite uputiti na istraživanje dubljih uzroka bolesti. Kroz učenje o čakrama i auri, te kroz mnoge, različite iskustvene radionice i vježbe, sigurnim koracima se kreće u svijet iscjeljivanja.

Škola je osmišljena kao početni i napredni stupanj od ukupno 130 sati. Seminari se održavaju uglavnom vikendom, u malim grupama, kako bi se svakom polazniku moglo posvetiti gotovo na individualnoj razini.
BIOHOM certifikat koji se dobije nakon završnog ispita, priznat je od strane HUPED-a, te se može na osnovu toga zatražiti licenca.

Školu je osnovala Jadranka Zebec koja, nakon više od 35 godina prakse, uspješno i nesebično prenosi znanje i iskustvo onima koji su za to spremni.